Van Limburg Stirumstraat 38
1051 BC AMSTERDAM
Openingstijden
Ma: | 12.00 - 20.00 uur |
Di: | 10.00 - 20.00 uur |
Wo: | 10.00 - 20.00 uur |
Do: | 10.00 - 20.00 uur |
Vr: | 10.00 - 20.00 uur |
Za: | 10.00 - 20.00 uur |
Zo: | 12.00 - 18.00 uur |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
De één eet ze regelmatig en de ander heeft er nog nooit van gehoord. Coquilles Saint Jacques, of te wel de Sint-Jacobschelpen, zijn al eeuwenlang een delicatesse.
De naam Saint Jacques verwijst naar de heilige apostel Jacobus die begraven zou liggen in Santiago de Compostella in Spanje. Het verhaal gaat dat zijn volgelingen in de middeleeuwen op bedevaart naar zijn graf coquilles aten. De schelpen dienden als bewijs voor hun bezoek aan het graf. Vanaf dat moment werd de schelp officieel Sint-Jacob genoemd en het symbool van Santiago de Compostella.
Coquilles Saint Jacques hebben door de lichtzoete en nootachtige smaak qua bereiding niet veel nodig. Het lekkerste onderdeel van de coquille is het witte stukje vlees. Deze gebruiken we dan ook in ons recept. Tip: eet dit frisse gerecht met een heerlijke Parthenium Grillo- Pinot Grigio.
Ingrediënten voor 4 personen:
600 gram Coquilles Saint Jacques
50 gram roomboter (+ 1 eetlepel voor de koekenpan)
2 teentjes knoflook
2 limoenen
2 takjes peterselie
peper en Zout
Parthenium Grillo-Pinot Grigio
Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Pers het sap van de limoenen uit in een apart bakje. Snijd de peterselie takjes in dunne reepjes fijn en zet alles opzij.
Leg de coquilles op een bord en dep ze droog met een keukenpapiertje of schone theedoek
Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel roomboter en wacht tot de roomboter begint te bruinen. Bak de coquilles 1 a 2 minuten per kant. Let goed op te tijd. Je wilt niet dat ze doorslaan en te gaar worden
Haal de coquilles uit de koekenpan en dep ze af met een keukenpapiertje of schone theedoek
Verhit de koekenpan opnieuw. Je hoeft hem niet af te wassen, laat de sappen van de coquilles er maar gewoon in
Voeg 50 gram roomboter toe aan de pan en laat het smelten
Voeg de knoflook toe en bak het tot de je knoflook goed begint te ruiken
Voeg het limoensap en peper en zout toe
Verdeel de coquilles over 4 borden en schenk hierover de saus. Maak het bord af door de peterselie over het gerecht te verdelen