Van Limburg Stirumstraat 38
1051 BC AMSTERDAM
Openingstijden
Ma: | 12.00 - 20.00 uur |
Di: | 10.00 - 20.00 uur |
Wo: | 10.00 - 20.00 uur |
Do: | 10.00 - 20.00 uur |
Vr: | 10.00 - 20.00 uur |
Za: | 10.00 - 20.00 uur |
Zo: | 12.00 - 18.00 uur |
Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?
Fine Taste Good Living
Barbecueën kunnen we in Nederland als de beste. Lekker met z’n allen buiten rond de tafel, vers stokbrood, lekker vlees en verschillende sausjes om het feest af te maken. Maar waarom houdt het gebruik van de barbecue op bij het dessert?
Wij maakten bananen klaar op de barbecue met daarin chocolade en Old Captain bruine rum. Mmmmm… deze mag je niet missen.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 bananen
1 chocoladereep naar keuze (wij kiezen het liefst voor een pure variant bij het zoete van de banaan)
40 ml Old Captain bruine rum
20 gram ongezouten roomboter
2 bollen vanille ijs
Benodigdheden:
2 cocktailprikkers
2 stukken aluminiumfolie
Bereid de barbecue voor en zorg dat hij globaal 175 °C is. Pak de twee stukken aluminiumfolie en maak twee bootjes waar de bananen op kunnen liggen. Snij vanaf het kontje van de bananen de schil in tot de bovenkant. Doe dit twee keer zodat er een strook van ongeveer 4 tot 5 cm breed ontstaat. Rol deze strook op en zet deze vast met een cocktailprikker. We hebben de stevigheid van de schil nodig om te zorgen dat de vloeibare ingrediënten in de banaan blijven.
Snij de bananen over de lengte in en duw de twee helften een beetje uit elkaar. Stop tussen de banaan stukjes chocolade, de boter en besprenkel het geheel daarna met Old Captain bruine rum. Leg ze op de barbecue en doe de deksel dicht. Laat ze 20 minuutjes garen tot de schil bruin is en de vulling een beetje pruttelt.
Haal de bananen voorzichtig van de barbecue en serveer ze met een bolletje vanille ijs.
Eet smakelijk!